Actueel

Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om de zorg te verbeteren. Daarom zetten wij in op thema’s als vitaliteit, beter wonen, inzicht in de LVB-leefwereld, innovatie en partnerschap. We werken aan verschillende projecten en initiatieven om dit te realiseren.

Jonge ex-gedetineerden van kastje naar muur

Vrijdag 11 juni verscheen een artikel in Telegraaf Rotterdam waarin onze manager Jemina Rhaouti aandacht vraagt voor de kwetsbare groep lvb-jongeren met een strafblad in Rotterdam. ‘’Wij zien steeds vaker dat deze jongeren tussen wal en schip vallen omdat er geen hulpverlening op maat is. We moeten als instanties meer met elkaar gaan samenwerken en optrekken om deze jongeren te helpen om hun leven op de rails te krijgen. En de bereidheid tot samenwerken is gelukkig groot.’’

Lees hier meer over

Agressie Regulatie op Maat voor mensen met een LVB

Behandeling voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en (ernstige) agressieproblematiek. Mensen met een LVB kunnen naast hun beperking te maken hebben met complexe, meervoudige problematiek. Ook kan er sprake zijn van (ernstige) agressieproblematiek. Daardoor raken zij in het dagelijks leven met zichzelf en hun omgeving in de problemen. Zij kunnen in aanraking komen met politie en justitie. De behandeling van agressie voor deze doelgroep vraagt om een specifieke aanpak. ARopMaat-LVB is erkend door Erkenningscommissie Justitiële Interventies.

Lees hier meer over

Workshop Homerun in de PI

Onze Homerun aanpak voor LVB-jongeren met multiproblematiek is al jaren effectief en succesvol, ook in de penitentiaire inrichting (PI). Benieuwd hoe wij forensische zorg aanvliegen voor LVB’ers tijdens en na detentie? Kom dan naar onze workshop over Homerun in de PI op dinsdag 10 maart a.s. tijdens congres 'Doen wat werkt' in Zwolle.

Lees hier meer over

Werkbezoek Boris van der Ham Homerun-Onderwijsteam Praktijkschool Hoogvliet

Op 14 november bracht Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, een werkbezoek aan ons Homerun-Onderwijsteam op de praktijkschool Accent in Hoogvliet Rotterdam. Kinderen vanaf 12 jaar worden tot hun 18e begeleid (soms met een uitloop tot 19) om een goede start te maken. De school staat midden in een wijk waar armoede en criminaliteit niet onbekend zijn en wat een bijkomende hindernis is voor sommige (LVB) leerlingen op school.

Lees hier meer over