Ambulante begeleiding

Homerun biedt ambulante begeleiding aan jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en problemen op meerdere leefgebieden. Veel van de jongvolwassenen die onze ambulante ondersteuning krijgen, is nog geen 18 jaar. Deze groep valt in zorgland vaak tussen wal en schip, waardoor er voor hen nog maar weinig gebeurt. Maar niet als het aan ons ligt! Wij kunnen snel starten. We werken niet met wachtlijsten en maken direct bij aanvang goede vervolgafspraken met onze cliënten. Zo kunnen we meteen duidelijke stappen zetten.

Direct contact

Ambulante begeleiding in vier honken

De ambulante begeleiding van Homerun bestaat uit het doorlopen van een afgebakend traject van een paar jaar. Dit ambulante begeleidingstraject bestaat uit vier honken en is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Dat betekent dat het traject voor iedereen anders is; of de jongvolwassene nu intensieve ambulante begeleiding nodig heeft, ambulante begeleiding voor autisme of forensische zorg.

Ieder honk bevat persoonlijke doelen en is een stap dichterbij zelfstandigheid. Als honk 4 is bereikt en er geen ondersteuning meer nodig is, dan slaat de jongvolwassene een homerun. Hij of zij leidt zijn leven vanaf dat moment zelfstandig en/of met hulp van zijn netwerk. Gaat er toch iets mis, dan kijken we samen hoe we dat een volgende keer kunnen voorkomen. Wij lopen niet weg voor echt moeilijke situaties waarin onze cliënten regelmatig terechtkomen.

ARopMaat-LVB

Als een cliënt het nodig heeft, kunnen wij een behandeling voor agressieregulatie bieden, speciaal voor mensen vanaf 18 jaar met een LVB en (ernstige) agressieproblematiek. Wij hebben deze behandeling samen met de Waag Nederland ontwikkeld. De behandeling ARopMaat-LVB is erkend door Erkenningscommissie Justitiële Interventies.

Informatie ARopMaat-LVB

Videoportret Marieke

Marieke geeft een inkijkje in haar leven. Dankzij haar enorme inzet en de ondersteuning van Homerun weet zij haar leven positief om te gooien.

Fernon
Fernon
Ambulante begeleiding

Fernon is 25 jaar en werd gedurende drie jaar drie jaar begeleid door Homerun. Sinds een jaar is hij niet meer afhankelijk van onze ambulante begeleiding; hij woont zelfstandig en is op zoek naar vrijwilligerswerk in de zorg. Waarom Fernon bij Homerun terecht kwam? Hij heeft een lastige jeugd gehad en om weer op het juiste pad te komen, werd Humanitas DMH Homerun ingeschakeld. Fernon: “Homerun hielp me om orde te krijgen in mijn leven, bijvoorbeeld door een uitkering en een woning. Bij Humanitas DMH Homerun zijn ze heel open en ze pushen niet. Ze geven simpelweg aan wat er allemaal mogelijk is en wat de gevolgen zijn.

Ambulante ondersteuning nodig? Wij zijn de schakel!

Wil de jongvolwassene een goede toekomst? Dan is het belangrijk dat hij of zij zelf actief meewerkt. Als ambulant hulpverlener zijn wij er wanneer het nodig is, we komen altijd naar de cliënt toe, zodat ze niet voor alle afspraken naar een extern kantoor hoeven. Wij helpen hen bijvoorbeeld bij ingewikkelde afspraken bij instanties of ter ondersteuning bij het zoeken naar werk. Maar wat ze zelf kunnen, doen ze ook helemaal zelf. Gaat er toch iets fout? Dan kijken we samen hoe we dat een volgende keer kunnen voorkomen.

Daarnaast zijn we de schakel tussen de verschillende ketenpartners, zoals zorgaanbieders, werkcoaches, wooncoaches, behandelaars en artsen. De relatie met familie en vrienden is vaak moeizaam. We proberen deze partijen samen te brengen, zodat de verschillende vormen van ambulante zorg en hulpverlening zo optimaal mogelijk op elkaar worden afgestemd.

Neem contact op

Wil je meer weten over de ambulante dienstverlening van Homerun en over hoe we te werk gaan? Of wil je een jongvolwassene aanmelden voor ambulante ondersteuning? Onze collega’s staan je graag te woord.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden