Begeleid wonen jongvolwassenen Amersfoort

Jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking kunnen via Humanitas Homerun begeleid wonen in Amersfoort. Mits je als jongvolwassene voldoet aan de voorwaarden, kom je terecht in ons Homerunhuis in Amersfoort. Daar bieden we hulp voor jongvolwassenen van 17 t/m 26 jaar, met een licht verstandelijke beperking. Het doel van het begeleid wonen in Amersfoort is dat de jongvolwassenen leren om zelfstandig te wonen. De Homerun-trajecten duren tussen de anderhalf en drie jaar en zijn onderverdeeld in vier fasen, de zogenoemde honken. Is de jongvolwassene alle honken gepasseerd, dan is hij of zij klaar om zelfstandig te wonen.

Direct contact

Wanneer kom je in aanmerking voor begeleid wonen voor jongvolwassenen in Amersfoort?

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor begeleid zelfstandig wonen voor jongvolwassenen in Amersfoort? Daarvoor zijn een aantal voorwaarden gesteld. Ten eerste moet je in het bezit zijn van een Wlz-indicatie. Daarnaast kun je aantonen dat je een licht verstandelijke handicap hebt en/of problemen op meerdere leefgebieden. Voldoe je aan deze voorwaarden én heb je bijvoorbeeld ook hulp nodig bij je financiën of bij het zoeken van werk? Dan kom je als jongvolwassene in aanmerking voor begeleid wonen in Amersfoort of in andere steden.

Julia
Julia
Bewoner in Amersfoort

Julia woont begeleid zelfstandig in Amersfoort en krijgt hulp bij het aanbrengen van structuur in haar dagelijks leven. Hiervoor heeft ze wat hulpmiddelen, zoals een krijtbord. “Daardoor blijven de dingen in mijn hoofd zitten”, aldus Julia.

Krijg een beeld van begeleid wonen voor jongvolwassenen in Amersfoort

Hoe ziet begeleid zelfstandig wonen voor jongvolwassenen in Amersfoort eruit? Wij schetsen graag een beeld van ons Homerunhuis in Amersfoort. Het huis staat vlakbij het centrum van Amersfoort en is helemaal opgeknapt met een grote, gezamenlijke keuken en spiksplinternieuwe badkamers. 

Dit Homerunhuis in Amersfoort is perfect voor licht verstandelijk gehandicapte jongvolwassenen die – net als studenten – op kamers willen wonen. Het bijzondere aan deze woongroep is namelijk dat de cliënten en studenten praktisch naast elkaar wonen. En hoewel de cliënten een eigen studio hebben, delen ze de badkamer, keuken en woonkamer met medebewoners. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en je werkt toe naar een volledig zelfstandige woning.

Wil je begeleid wonen in Amersfoort? Neem contact op!

Wil je meer weten over het begeleid-wonen-traject voor jongvolwassenen in Amersfoort? Wil je bijvoorbeeld meer informatie over ons Homerunhuis in Amersfoort? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar en beantwoorden je vragen graag!

Aanmeldformulier Contact en aanmelden