Begeleiding jongvolwassenen

Met Homerun bieden we begeleiding aan jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en multiproblematiek. Jongeren vanaf 16 jaar krijgen trajectbegeleiding op maat. Deze begeleiding voor jongeren is ingedeeld in vier honken. Als honk 4 is bereikt, slaat de jongvolwassene een homerun en is het tijd om de begeleiding af te ronden.

Direct contact

Begeleiding LVB jongeren

Jongeren met LVB kunnen veel, maar vinden het soms moeilijk om dingen te begrijpen. Omdat je van de buitenkant vaak niet ziet dat een jongere licht verstandelijk beperkt is, wordt hij of zij vaak overschat. Dit kan leiden tot onbegrip bij hun omgeving. Ook vallen jongeren met LVB vaak tussen wal en schip en ze zijn kwetsbaarder voor problemen. Daarom bieden wij met Homerun zeer specialistische begeleiding aan jongvolwassenen, zodat zij een beter toekomstperspectief krijgen.

Hoe de begeleiding van deze doelgroep eruit ziet? We starten de begeleiding al in een vroeg stadium (bijvoorbeeld in een Penitentiaire Inrichting) waarna we in een later stadium de begeleiding voortzetten in de eigen omgeving van de cliënt. Op die manier kunnen we direct bouwen aan een goede relatie en een goede vertrouwensbasis.

Fernon
Fernon
Ambulante begeleiding

Fernon (25) werd drie jaar begeleid door Homerun. Sinds een jaar krijgt hij geen hulp meer, woont hij zelfstandig en zoekt vrijwilligerswerk in de zorg. Na een lastige jeugd hielp Homerun hem weer op het juiste pad. Fernon: “Humanitas DMH Homerun hielp me vooral om orde te krijgen in mijn leven. Een uitkering, een woning. Ze zijn daar heel open. En ze pushen niet. Ze geven simpel aan wat er allemaal kan en wat de gevolgen zijn. Maar ze geven ook niet snel op. Als het op de ene manier niet kan, dan zoeken ze wel een andere manier.”

Begeleiding forensische zorg

Jongvolwassenen met LVB en/of een psychische stoornis lopen meer risico om in aanraking te komen met politie en justitie. Daarom is het van groot belang dat deze jongvolwassenen begeleiding krijgen van specialisten, zodat recidive voorkomen wordt. Dit noemen we ook wel Homerun  forensische zorg.

Neem contact op

Wil je meer informatie over Homerun en over hoe wij de begeleiding van jongvolwassenen aanpakken? Of wil je een jongere aanmelden voor begeleiding? Onze collega’s staan je graag te woord.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden