Begeleid wonen jongvolwassenen Den Bosch

Jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking kunnen in onze Homerunhuizen leren om begeleid zelfstandig te wonen. Eén van die Homerunhuizen staat in Den Bosch, waar we hulp voor jongvolwassenen (18 tot 24 jaar) bieden. Het doel hiervan is dat de jongvolwassenen leren om zelfstandig te wonen. Dit leren zij in vier fasen: de zogenoemde honken binnen het Homerun-traject. Als de jongvolwassene alle honken is gepasseerd, is hij of zij klaar om zelfstandig te wonen.

Direct contact

Begeleid wonen voor jongvolwassenen in Den Bosch: kom jij in aanmerking?

Wil je graag starten met een Homerun-traject voor zelfstandig begeleid wonen in Den Bosch? Dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat je een Wlz-indicatie hebt en dat je kunt aantonen dat je een licht verstandelijke handicap hebt en/of problemen op meerdere leefgebieden. Voldoe je aan deze voorwaarden en heb je bijvoorbeeld ook hulp nodig bij het zoeken van werk en bij je administratie? Dan kom je als jongvolwassene in aanmerking voor zelfstandig begeleid wonen in Den Bosch of in andere steden.

Beschikbare plaatsen
Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar. Indicatie LVG2 met behandeling, LVG3 met behandeling. Neem contact op met de trajectcoördinator Petrie van Asveldt voor meer informatie: T 06 – 10 16 98 70, E petrie.van.asveldt@humantias-dmh.nl.

Dorien
Dorien
Bewoonster in Den Bosch

Dorien woont begeleid zelfstandig in Den Bosch en wil, voordat ze naar haar vierde honk gaat, leren om meer voor haarzelf te kiezen. “Ik wil leren om niet iedereen naar binnen te laten en te helpen. En ik wil leren hoe ik ervoor kan zorgen dat ik me niet zo eenzaam voel”, zegt Dorien.

Ons huis voor begeleid wonen in Den Bosch

Jongvolwassenen die begeleid zelfstandig willen wonen in Den Bosch, kunnen terechtkomen in een Homerunhuis. Ons Homerunhuis op de Evertsenstraat 5 bevindt zich in een pas gerenoveerd pand vlak bij het centrum en bestaat uit 13 studio’s op de eerste verdieping voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Het doel is dat de jongvolwassenen zelfstandig wonen, maar uiteraard kunnen ze 24 uur per dag terugvallen op hun begeleider.

Meer weten over begeleid wonen in Den Bosch? Neem contact op!

Ben je benieuwd naar meer informatie over onze begeleid-wonen-trajecten voor jongvolwassenen in Den Bosch? Wil je bijvoorbeeld weten hoe het begeleid zelfstandig wonen eraan toe gaat in ons Homerunhuis in Den Bosch? Schroom niet en neem contact met ons op. Wij hebben je graag verder!

Aanmeldformulier Contact en aanmelden