Begeleid wonen jongvolwassenen Almere

Ben je een jongvolwassene met een licht verstandelijke beperking en wil je graag begeleid wonen in Almere? Klop dan aan bij Humanitas Homerun. Wij zorgen ervoor dat jongvolwassenen met LVB begeleid zelfstandig kunnen wonen. Wil je bijvoorbeeld begeleid wonen in Almere? Dan heten we je van harte welkom in ons Homerunhuis in Almere: de Boelijn. Daar kunnen jongvolwassenen begeleid zelfstandig wonen in hun eigen appartement. De jongvolwassenen krijgen begeleiding aan de hand van de Homerun-methodiek. Met iedere bewoner maakt onze gedragswetenschapper een individueel afgestemd plan inclusief 4 ‘honken’, ofwel doelen. Als de cliënt een homerun heeft geslagen, bouwen we de zorg af.

Direct contact

Kom ik in aanmerking voor begeleid wonen voor jongvolwassenen in Almere?

Vraag je je af of je in aanmerking komt voor begeleid zelfstandig wonen voor jongvolwassenen in Almere? Ga dan na of je voldoet aan de volgende voorwaarden. Ten eerste ben je in het bezit van een Wlz-indicatie. Ten tweede kun je aantonen dat je een licht verstandelijke handicap hebt en/of problemen op meerdere leefgebieden. Voldoe je aan beide voorwaarden en heb je bijvoorbeeld ook hulp nodig bij het vinden van werk of bij je financiën? Dan kom je als jongvolwassene in aanmerking voor begeleid wonen in Almere of op andere plekken.

Ruth
Ruth
Bewoner in Almere

Voordat Ruth terechtkwam in het Homerunhuis in Almere, woonde ze met veel vrijheden in het bruisende Amsterdam. “Dat heb ik verprutst. Via de reclassering kwam ik hier terecht, in Almere nota bene, en met strikte regels. Dat zag ik natuurlijk niet zitten”, aldus Ruth. Langzaam vond Ruth haar draai in Almere. Met resultaat, want nu zit ze lekker in haar vel! “Amsterdam trekt me nog steeds hoor, maar voor nu woon ik hier prima.”

Hoe ziet begeleid wonen in Almere eruit voor jongvolwassenen?

Wij geven je graag een kijkje in ons Homerunhuis in Almere: de Boelijn. Dit huis staat in een typisch Almeerse woonwijk met moderne drielaags gezinswoningen. Even verderop vind je een haventje en een heerlijk wandelpad langs de Noorderplassen. Iedere bewoner vindt privacy in zijn of haar eigen kamer. Het sanitair, de woonkamer, de keuken en de zonnige tuin met schuur deelt de cliënt met circa twee medebewoners.

Het begeleid-wonen-traject voor jongvolwassenen is opgezet middels de Homerun-methodiek. Dit houdt in dat de begeleider samen met de cliënt een trajectplan opstelt. Iedere jongvolwassene heeft immers eigen doelen. De Homerun-methode bestaat uit vier fasen (de honken). Als de jongvolwassene alle vier de honken is gepasseerd, is het tijd om de begeleiding verder af te bouwen. Geheel zelfstandig wonen is het ultieme doel, waarbij de cliënten een beroep kunnen doen op ambulante begeleiding.

Meer weten over begeleid wonen in Almere? Neem contact op!

Ben je nieuwsgierig naar ons begeleid-wonen-traject voor jongvolwassenen in Almere? En wil je bijvoorbeeld meer weten over het wonen in ons Homerunhuis in Almere of in een andere stad? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Aanmeldformulier Contact en aanmelden