Begeleid wonen jongvolwassenen Dordrecht

Ben je een jongvolwassene met een licht verstandelijke beperking en wil je begeleid zelfstandig wonen in Dordrecht? Dan kom je wellicht in aanmerking om begeleid zelfstandig te wonen in ons Homerunhuis in Dordrecht. Daar bieden we namelijk hulp voor mensen vanaf 18 tot en met 25 jaar die zelfstandig willen leren wonen. Deze begeleid-wonen-trajecten zijn specifiek gericht op jongvolwassenen en duren tussen de twee en vier jaar. Gedurende dit traject doorlopen de jongvolwassenen vier fasen, de zogenoemde honken. Ben je alle honken gepasseerd? Dan ben je klaar om zelfstandig te gaan wonen.

Direct contact

Begeleid wonen in Dordrecht: wanneer komen jongvolwassenen in aanmerking?

Niet alle jongvolwassenen komen in aanmerking voor begeleid wonen in Dordrecht. Er gaat namelijk een hele procedure aan vooraf. Er is namelijk een aantal voorwaarden waaraan jongvolwassenen moeten voldoen om begeleid zelfstandig te wonen in Dordrecht. Zo heb je een Wlz-indicatie nodig. Daarnaast is er aangetoond dat je een licht verstandelijke handicap hebt en/of problemen op meerdere leefgebieden. En heb je – naast woonbegeleiding – bijvoorbeeld ook hulp nodig bij je financiën of bij het zoeken van werk? Dan kom je als jongvolwassene in aanmerking voor begeleid wonen in Dordrecht of in andere steden.

Lily
Lily
Bewoner in Dordrecht

Lily woonde eerst een half jaar in een klein appartement (Short Stay Facility). Nu, drieënhalf jaar later, woont ze in een groot appartement. In het begin moest ze natuurlijk leren hoe ze haar appartement netjes houdt en hoe ze zichzelf verzorgt. Maar, ze leerde snel. Daarnaast krijgt ze begeleiding van een gedragsdeskundige om zich beter te leren concentreren.

Lees meer over begeleid wonen voor jongvolwassenen in Dordrecht

Ben je benieuwd hoe begeleid zelfstandig wonen er voor jongvolwassenen in Dordrecht uitziet? We vertellen je graag meer over ons Homerunhuis in Dordrecht. Het Homerunhuis bestaat uit 29 appartementen voor jongeren, waarvan 15 studio’s in de Short Stay Facility (SSF). Daar kom je terecht als je voor het eerst in ons Homerunhuis in Dordrecht gaat wonen. Vervolgens stroom je door naar een groter tweekamerappartement. 

In het Homerunhuis in Dordrecht leren jongvolwassenen om zelfstandig te wonen. 24 uur per dag er is iemand aanwezig om – indien nodig – hulp voor deze jongvolwassenen te bieden. Stap voor stap leren jongvolwassenen alle onderdelen van begeleid zelfstandig wonen. Het doel: geheel zelfstandig wonen, waarbij je uiteraard nog een tijdje begeleid wordt.

Wil je begeleid wonen in Dordrecht? Neem contact op!

Heb je vragen over het begeleid-wonen-traject voor jongvolwassenen in Dordrecht? Wil je bijvoorbeeld meer weten over ons Homerunhuis in Dordrecht? Wij staan voor je klaar en beantwoorden je vragen graag! Neem gerust contact met ons op.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden