Begeleid wonen jongvolwassenen Ede

Wil je als jongvolwassene begeleid wonen in Ede? Dan kun je terecht bij ons Homerunhuis in Ede. In dit Homerunhuis leren jongvolwassenen om begeleid zelfstandig te wonen, uiteraard met hulp van ervaren hulpverleners. Onze begeleid-zelfstandig-wonen-trajecten voor jongvolwassenen bestaan uit vier fasen: de zogenoemde honken. Wanneer alle honken zijn gepasseerd, slaat de jongvolwassene een homerun en is hij of zij klaar om zelfstandig te wonen.

Direct contact

Ik wil begeleid wonen in Ede. Kom ik hiervoor in aanmerking?

Als jongvolwassene kom je niet zomaar in aanmerking voor begeleid zelfstandig wonen in Ede. Je dient namelijk aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ten eerste hoor je als jongvolwassene te beschikken over een Wlz-indicatie. Daarnaast hebben de bewoners van een Homerunhuis vaak een licht verstandelijke handicap en/of problemen op meerdere leefgebieden. Daardoor komt het vaak voor dat ze – naast woonbegeleiding – ook begeleiding nodig hebben bij de financiën of het vinden van werk. Kortom: wij bieden veelzijdige hulp aan jongvolwassenen.

Boris
Boris
Bewoner in Ede

Boris is 20 jaar en woont begeleid zelfstandig in Ede. Hij kan het wonen in dit Homerunhuis sterk aanbevelen: “Ik woon samen met jongeren die allemaal hun eigen problemen hebben. Hier wonen betekent voor mij een tussenstap naar zelfstandigheid. Mijn begeleiders geven veel advies en helpen waar nodig, maar je moet het uiteindelijk zelf doen.”

Meer weten over begeleid wonen jongvolwassenen in Ede?

De jongvolwassenen worden gemiddeld twee jaar begeleid in het Homerunhuis in Ede. Daarna stromen ze meestal uit naar een eigen appartement, waar ze uiteraard nog steeds ambulante begeleiding kunnen krijgen van Humanitas Homerun of van een andere zorgorganisatie.

Wil je meer informatie over begeleid wonen jongvolwassenen in Ede?

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen omtrent begeleid zelfstandig wonen voor jongvolwassenen in Ede. Ben je benieuwd naar meer algemene informatie over begeleid wonen via Humanitas Homerun? Wij staan je graag te woord!

Aanmeldformulier Contact en aanmelden