Begeleid wonen jongvolwassenen Den Haag

Jongvolwassenen die begeleid zelfstandig willen en kunnen wonen in Den Haag, kunnen terecht bij Humanitas Homerun. Wij bieden namelijk begeleid wonen aan jongeren vanaf 18 jaar. Ze komen terecht in één van onze Homerunhuizen, bijvoorbeeld in Den Haag. Daar leren de jongvolwassenen om begeleid zelfstandig te wonen. Ons begeleid-zelfstandig-wonen-traject voor jongvolwassenen duurt tussen de twee en vier jaar. Gedurende deze periode doorlopen ze vier fasen: de zogenoemde honken. Zijn alle vier de honken gepasseerd? Dan is de jongvolwassene klaar om zelfstandig te wonen.

Direct contact

Wanneer komen jongvolwassenen in aanmerking voor begeleid wonen in Den Haag?

Niet iedere jongere komt in aanmerking voor begeleid wonen in Den Haag. Maar, wanneer kom je wél in aanmerking? Allereerst dien je als jongvolwassene te beschikken over een Wlz-indicatie. Daarnaast is het vaak zo dat de jongvolwassene een licht verstandelijke handicap en/of problemen op meerdere leefgebieden heeft. Heeft de jongvolwassene – naast woonbegeleiding – bijvoorbeeld ook hulp nodig bij de financiën of het vinden van werk? Dan komen jongeren vanaf 18 jaar in aanmerking voor begeleid wonen in Den Haag of in andere plaatsen.

Julia (21)
Julia (21)
Bewoonster in Den Haag

Julia is 21 jaar en woont begeleid zelfstandig in Den Haag, in de Spoorwijk. Op dit moment kan ze al heel veel, maar ze is nog wel aan het leren om meer structuur aan te brengen aan haar leven. Julia: “Ik moet iets vinden waardoor de dingen in mijn hoofd blijven zitten.” Een hulpmiddel dat ze daarbij gebruikt, is een krijtbord op haar deur.

Begeleid wonen in Den Haag voor 18 jaar en ouder

Met Homerun zorgen we ervoor dat jongeren vanaf 18 jaar begeleid kunnen wonen in Den Haag. Het doel van deze begeleiding is dat ze stabiliteit creëren in hun leefsituatie. Uiteraard helpen wij daarbij, door ondersteuning te bieden op het gebied van WMO, forensische zorg en participatiebudget in Den Haag. Dat betekent dat wij vaak de schakel vormen tussen de jongvolwassene en verschillende ketenpartners. 

Jongeren die begeleid wonen in Den Haag krijgen een vaste begeleider toegewezen. Samen kijken zij hoe het begeleid-wonen-traject eruit komt te zien. Het doel? Dat is samen werken aan een gelukkiger leven en grip krijgen op alle aspecten van het leven.

Meer weten over begeleid wonen voor jongvolwassenen in Den Haag?

Heb je vragen over het begeleid wonen voor jongvolwassenen in Den Haag, bijvoorbeeld over ons Homerunhuis in Den Haag? Of wil je graag meer algemene informatie ontvangen over begeleid wonen voor jongeren vanaf 18 jaar? Wij beantwoorden je vragen graag!

Aanmeldformulier Contact en aanmelden