Homerun Roosendaal - regio West Brabant West

Samen werken aan een gelukkiger leven

Voor (jong)volwassenen met een LVB is de wereld complex en ontoegankelijk. Dat maakt ze kwetsbaar, waardoor ze gemakkelijker in valkuilen stappen die tot problemen leiden, zoals verslaving, schulden en criminaliteit. Een leven dat ze zelf ook niet voor ogen hebben.

Ondersteuning op maat

Eén vaste begeleider kijkt samen met de cliënt wat er nodig is om weer grip op het leven te krijgen. De cliënt doorloopt een afgebakend traject van een paar jaar, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Wij staan naast de cliënt en bedenken samen doelen waaraan stap voor stap gewerkt gaat worden, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar passend werk of dagbesteding, of ondersteuning bij het vinden van structuur en het vergroten van het zelfvertrouwen. De stappen die we in een traject zetten, zijn de 4 honken om een Homerun te slaan. Dankzij Homerun én hun eigen inzet doen zij weer snel positiever mee in de samenleving.

Schakel tussen ketenpartners

Daarnaast zijn we de schakel tussen de verschillende ketenpartners. Deze proberen we om de cliënt heen samen te brengen. Zodat de zorg zo optimaal mogelijk op elkaar wordt afgestemd.

Homerun hielp me vooral om orde te krijgen in mijn leven. Een uitkering, een woning. Ze zijn daar heel open. En ze pushen niet. Ze geven simpel aan wat er allemaal kan en wat
de gevolgen zijn. Maar ze geven ook niet snel op. Als het op de ene manier niet kan, dan zoeken ze wel een andere manier.

Fernon
Cliënt Homerun

Het is echt maatwerk

“Aan het begin van een traject probeer je te achterhalen wat de cliënt wil, want dat weet hij of zij zelf vaak niet omdat er zoveel tegelijk aan de hand is. Samen probeer je je aan dat doel vast te houden. Je probeert de cliënt echt vertrouwen te geven. Dat is voor iedere cliënt anders, het is echt maatwerk.”

Anja
Trajctbegeleider

Contact

Ons team bestaat uit 15 gedreven en creatieve professionals die gelijkwaardigheid voorop hebben staan. Naast ons kantoor in Roosendaal hebben wij ook een kantoor in Breda. Ons werkgebied omvat West en Midden Brabant. Wilt u weten of wij ook in uw gemeente begeleiding bieden? Neem dan contact met ons op. Afspraken vinden plaats op ons kantoor, bij cliënten thuis of bij instanties.