Homerun Breda - regio West Brabant

Samen werken aan een gelukkiger leven

Voor (jong)volwassenen met een LVB is de wereld complex en ontoegankelijk. Dat maakt ze kwetsbaar, waardoor ze gemakkelijker in valkuilen stappen die tot problemen leiden, zoals verslaving, schulden en criminaliteit. Een leven dat ze zelf ook niet voor ogen hebben.

Ondersteuning op maat

Eén vaste begeleider kijkt samen met de cliënt wat er nodig is om weer grip op het leven te krijgen. De cliënt doorloopt een afgebakend traject van een paar jaar, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Wij staan naast de cliënt en bedenken samen doelen waaraan stap voor stap gewerkt gaat worden, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar passend werk of dagbesteding, of ondersteuning bij het vinden van structuur en het vergroten van het zelfvertrouwen. De stappen die we in een traject zetten, zijn de 4 honken om een Homerun te slaan. Dankzij Homerun én hun eigen inzet doen zij weer snel positiever mee in de samenleving.

We zijn de schakel tussen ketenpartners

Daarnaast zijn we de schakel tussen de verschillende ketenpartners. Deze proberen we om de cliënt heen samen te brengen. Zodat de zorg zo optimaal mogelijk op elkaar wordt afgestemd en er zo min mogelijk onduidelijkheid is voor de cliënt.

Homerun hielp me vooral om orde te krijgen in mijn leven. Een uitkering, een woning. Ze zijn daar heel open. En ze pushen niet. Ze geven simpel aan wat er allemaal kan en wat
de gevolgen zijn. Maar ze geven ook niet snel op. Als het op de ene manier niet kan, dan zoeken ze wel een andere manier.

Fernon
Cliënt Homerun

Ik check altijd even of hij het echt heeft begrepen

“Veel mensen weten niet zo goed wat LVB is. Daardoor worden mensen met een LVB snel overvraagd. Dat merk ik ook als ik mee ga naar moeilijke afspraken. Cliënten knikken snel dat ze alles begrepen hebben, maar vaak wordt er teveel informatie tegelijkertijd gegeven. Ik check na zo’n afspraak altijd even bij de cliënt of hij het gesprek heeft begrepen. Ik laat het hem dan zelf uitleggen en check of hij de gemaakte afspraken goed heeft begrepen.”

Lisanne
Trajectbegeleider

Contact

Ons team bestaat uit 15 gedreven en creatieve professionals die gelijkwaardigheid voorop hebben staan. Naast ons kantoor in Breda hebben wij ook een kantoor in Roosendaal. Ons werkgebied omvat West en Midden Brabant. Wilt u weten of wij ook in uw gemeente begeleiding bieden? Neem dan contact met ons op. Afspraken vinden plaats op ons kantoor, bij cliënten thuis of bij instanties.