Homerun Hart van Brabant - Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Tilburg.

Samen werken aan een gelukkiger leven

Voor (jong)volwassenen met een LVB is de wereld complex en ontoegankelijk. Dat maakt ze kwetsbaar, waardoor ze gemakkelijker in valkuilen stappen die tot problemen leiden, zoals verslaving, schulden en criminaliteit. Een leven dat ze zelf ook niet voor ogen hebben.

Ondersteuning op maat

Eén vaste begeleider kijkt samen met de cliënt wat er nodig is om weer grip op het leven te krijgen. De cliënt doorloopt een afgebakend traject van een (paar) jaar, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Wij staan naast de cliënt en bedenken samen doelen waaraan stap voor stap gewerkt gaat worden, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar passend werk of dagbesteding, of ondersteuning bij het vinden van structuur en het vergroten van het zelfvertrouwen. De stappen die we in een traject zetten, zijn de 4 honken om een Homerun te slaan. Dankzij Homerun én hun eigen inzet doen zij weer snel positiever mee in de samenleving.

Werkwijze

Ons team bestaat uit gedreven professionals die gelijkwaardigheid voorop hebben staan. Wij hebben geen vaste werkplek in Hart van Brabant. Wij begeleiden onze cliënten in de eigen omgeving, ongeacht hun leef-, woon- of werksituatie. Samen bouwen wij aan een goede relatie en vertrouwensbasis met onze cliënten. Onze positieve benadering zorgt ervoor dat cliënten zich begeleidbaar opstellen en gemotiveerd zijn om aan hun doelen te werken.

Schakel tussen ketenpartners

Daarnaast zijn we de schakel tussen de verschillende ketenpartners. Deze proberen we om de cliënt heen samen te brengen. Zodat de zorg zo optimaal mogelijk op elkaar wordt afgestemd.

Homerun voelt niet als hulpverlening. Ik voel me ook geen patiënt of zoiets. Ze praten niet op een betweterige manier. Ze luisteren eerst gewoon en pas dan gaan ze kijken hoe het verder moet.

Patrick
Cliënt Homerun

Contact

De medewerkers van het Centraal Cliëntservice bureau in Nieuwegein vertellen u graag meer over onze dienstverlening en de aanmeldingsprocedure. Ook post kunt u sturen naar het Centraal Bureau in Nieuwegein: Postbus 7057, 3430 JB Nieuwegein

Aanmeldformulier Informatie en aanmelden