'Sinds ruim een jaar woon ik hier in Ede. Het is een fijne plek.

Ik ben echt dankbaar, als iedereen eens wist waar ik vandaan kom en waar ik nu sta… Dat is een grote stap.

Ik heb altijd hulp gehad van Pluryn en sinds een paar jaar ook van Humanitas Homerun. Vanwege mijn agressie problemen ging het thuis niet meer. Mijn moeder stond er alleen voor. Ik heb twee zussen en een jonger broertje, hij heeft taaislijm en suikerziekte, mijn oudere zus nam veel zorg over van mijn moeder. 8 Jaar was ik, toen ik hulp kreeg via een dagbehandeling. Toen mijn opa en oma kwamen te overlijden ging het steeds slechter. Het was geen goede situatie.

Na de dagbehandeling kwam ik terecht in woongroepen. Ik heb op veel verschillende locaties gewoond en kon niet goed tegen de veranderingen.

Maar hoe ouder ik werd, hoe beter het ging. Ik woonde voor het eerst ambulant toen ik 21 jaar oud was. Nu woon ik eindelijk zelfstandig en ik ga ik bijna uit hulp. Nog maar 1 doel heb ik te behalen: de financiƫn. Dat gaat mij zeker dit jaar nog lukken. Daarna zou ik niet meer weten wat ik nog moet leren. Ik denk gewoon lekker gaan leven.

Ik werk sinds een jaar in een speelgoedmagazijn. Hier ben ik begonnen dankzij hulp van een jobcoach.

Een van mijn doelen: het gesprek aangaan met mijn baas. Ik heb daar nu geen begeleiding meer voor nodig. Daar ben ik zeker trots op.

Robert-Jan

Het mooiste van mijn baan zijn toch wel mijn collega’s. Ik doe het werk voor de gezelligheid, daar krijg ik veel energie van. Het contact met mijn familie is altijd goed gebleven. Mijn familie blijft mij altijd steunen.

Ik zie genoeg eenzaamheid om mij heen, ik ben dus extra dankbaar voor mijn familie. Ik heb 1 goede vriend uit Dronten en ik heb fijne collega’s. Meer heb ik niet nodig.

'Sinds augustus ben ik zijn persoonlijk begeleider. Hij heeft al zoveel geleerd. Nu zijn het vooral de puntjes op de i qua financiƫn. In de toekomst gaat Robert-Jan uit zorg. Hij kan dit goed aan. Maar we houden natuurlijk contact.'

Lara
Begeleider

In mijn vrije tijd verzamel ik spullen van populaire games. Ook zit ik op voetbal, helaas ging dat de laatste tijd niet door vanwege corona. Ik ben gek op dieren en ik heb een konijn. Het geeft wat gezelligheid als je thuis komt.

Het mooiste wat ik op dit moment doe, is toch wel het zingen in de band van mijn vader. De afgelopen jaren is het contact met mijn vader hierdoor versterkt. De eerste keer optreden was natuurlijk enorm spannend, maar ik heb er plezier in. Ik zing thuis ook veel en ik leer nu ook gitaar spelen. Maar dankzij de muziek is de band met mijn vader zoveel beter. Dat is het belangrijkste.

Als ik geen hulp had gehad, was ik op straat beland of nog erger, ik was er misschien niet eens meer geweest. Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn leven.