Het verhaal van Patrick

‘Mijn moeder kreeg een hersenbloeding toen ik in groep 5 zat: ze raakte gedeeltelijk verlamd. Ik heb altijd veel voor haar gezorgd. Misschien dat ik het daarom moeilijk vind om zelf hulp te vragen.Op mijn vijftiende werd het zorgen me teveel. Ik ging op straat hangen en begon te blowen. Voor het eerst voelde ik me totaal ontspannen! Ik wist toen nog niet dat ik ADHD had. Al snel gebruikte ik voor 50 euro per week. Maar het blowen verlamt je geest, ik kreeg echt een fuck-it-mentaliteit.’

Mijn ouders gingen scheiden toen ik 18 was en ik ging bij mijn moeder en haar nieuwe vriendin wonen. Maar dat werkte niet: we kregen veel ruzie. Al snel leefde ik op straat. Via een vriend kwam ik bij Homerun. Homerun voelt niet als hulpverlening. Ik voel me ook geen patiënt of zoiets. Ze praten niet op een betweterige manier. Ze luisteren eerst gewoon en pas dan gaan ze kijken hoe het verder moet.

Ik wil jongeren graag helpen. Als ik eerder hulp had aangenomen, dan was ik niet zover gezonken.

Ik ben nu gestopt met blowen. Ik heb een eigen woning en structuur in mijn leven. Ik ontbijt iedere dag. Probeer niet te gemakzuchtig te zijn. Niet alles uitstellen. Het zijn kleine dingen, maar met een grote impact. Nog mooier is dat ik een opleiding ga doen als ervaringsdeskundige. Ik ben een zorgzaam type, goed met mensen en ik heb zelf veel meegemaakt. Ik wil jongeren graag helpen. Als ik eerder hulp had aangenomen, dan was ik niet zover gezonken.

Later wil ik trouwen met mijn vriendin. Twee kinderen graag! Een jongen en een meisje. En geen geldzorgen. Ik hoef geen miljonair te zijn hoor, maar ik wil wel een normaal leven. Gewoon, dat je af en toe wat lekkers kan halen voor je kinderen.

 Patrick is 26 jaar oud en heeft sinds 3 jaar hulp van Homerun.

Meer verhalen