'Als ik iets goeds voor iemand doe, voel ik mij gelukkig. Ik heb dan wel het gevoel dat mensen mij mogen en dat ze wat aan me hebben.’

Nordin krijgt ondersteuning van Homerun Gouda.

Nordin (22) ontvangt ambulante begeleiding van Homerun en woont zelfstandig in een huurappartement.  In begin van de begeleiding woonde hij nog bij zijn moeder en broertje. Hij had daar echter geen rust en wilde graag een eigen plek. Met de ondersteuning van Humanitas Homerun heeft Nordin binnen twee maanden een eigen woning gevonden. Nordin wordt o.a. geholpen met zijn financiën, het aanvragen van een uitkering en het zoeken naar een huis.

‘Ondanks mijn autisme en pdd-nos heb ik geen dingen die mij in het dagelijks leven in de weg staan, bijvoorbeeld dat ik niet om kan gaan met mensen of dat ik geen vrienden heb. Het gaat nu wat dat betreft goed met mij, dus daar heb ik geen begeleiding voor nodig. Stel dat Humanitas Homerun er niet zou zijn, dan zou ik mezelf wel redden. Maar je weet ook niet hoe het in de toekomst gaat lopen, dus daarvoor is het fijn om contact te houden.

Met mijn coach is het een soort vriendschapsband. Ze luisteren gewoon altijd naar me. Ik kan altijd bellen, en altijd dingen bespreken en er worden dingen gedaan. Wat ik wel jammer vind is dat ik nu een paar keer van coach ben gewisseld. Dan moet je weer een band opbouwen, en dat is vervelend. Maar verder heb ik er geen negatieve dingen over te zeggen.

Nu zoeken we naar een dagbesteding. Ik heb de opleiding ICT applicatie-ontwikkeling gedaan, maar daar wil ik niks mee doen, ik wil liever iets met contact met mensen. Laatst zijn we bij een museum geweest waar ik misschien vrijwilligerswerk kan gaan doen.

Mijn coach heeft me geholpen een band op te bouwen met mijn moeder, zodat het contact goed is, zonder dat het botst. Ook heb ik inmiddels geleerd om hulp te vragen. Ik was altijd heel impulsief, en iemand die dingen onderneemt zonder eerst informatie te vragen.

Ik voel me vooral gelukkig als ik iets goeds voor een ander heb gedaan. Vaak ben ik vrij, dus dan vragen mensen: ‘kun je photoshoppen of een video bewerken?’ Deze mensen komen naar mij toe en dan maak ik mensen gelukkig, daar word ik ook gelukkig van. Ik heb dan wel het gevoel dat ik er mag zijn. Dat mensen mij wel mogen en dat ze wat aan me hebben.

Ik heb ook veel ideeën en dingen die ik zou willen ondernemen, maar die ik niet durf of wil oppakken. Dagbesteding, werk, samenwonen met mijn vriendin, dan heb ik een iets meer gelukkiger leven dan nu. Het maakt me niet veel uit wat voor dagbesteding, als ik maar de deur uit kan.’

Verhalen