Het is belangrijk om ook iets voor mezelf te hebben. Zodat ik niet alleen moeder ben.

Natasha wordt begeleid door Homerun. Ze heeft twee kinderen, van een half jaar en twee jaar, en woont samen met haar vriend. Ze wordt begeleid door Karina.

‘Karina is als een soort oudere zus voor me. Ik zou haar niet kwijt willen. Ze is echt bij mij betrokken’.

Ongeveer negen jaar geleden woonde ik nog in een klein appartement met mijn ex. Mijn ex dronk veel. Hij was erg agressief. Het duurde best even voordat ik bij hem weg durfde te gaan. Mijn hoofd zegt dan wel ‘dat is niet goed voor je’, maar mijn hart zei wat anders. Ik vind het moeilijk om nee te zeggen. Karina heeft me toen al geholpen om voor mezelf te kiezen. Karina kent mijn hele geschiedenis. Ze weet heel veel van mij, dingen die ik aan een ander niet snel zou vertellen. Het duurt nou eenmaal lang voordat je open en eerlijk durft te zijn. Dat merkte ik wel toen ik een andere begeleider had naast Karina.

Ze heeft respect voor mij. Ze praat rustig en als ik iets niet begrijp, dan herhaalt ze het gewoon.

Karina is een rustig persoon. Ze heeft respect voor mij. Ze praat rustig en als ik iets niet begrijp, dan herhaalt ze het gewoon. En als ik ergens niet over wil praten, dan gaat ze niet doordrammen. Ze wacht tot ik er zelf mee kom. Soms zijn we het ergens niet over eens, maar dat is ook prima. Bijvoorbeeld over het roken. Ik probeer te minderen, maar dat lukt niet, en daar zegt ze dan wel wat van.

Karina gaat ook mee naar de tandarts, het consultatiebureau, naar de woningbouw. Ik kan het op zich wel zelf, maar het is gewoon fijn als ze erbij is voor als ik iets niet goed begrijp. We nemen ook samen de post door. Verder kan ik haar altijd appen als er iets is, zelfs buiten haar werkuren. Niet dat ik dat doe, want iedereen heeft recht op privacy, maar het is wel fijn dat het kan.

Met Karina heb ik het dan over een goede moeder zijn. Doe ik het goed?

Vaste dingen waar we aan werken zijn de administratie, het contact met andere instanties en vragen over de kinderen. Ik heb twee dochters. Ik krijg hulp van Reinaerde voor de opvoeding. Met Karina heb ik het dan over een goede moeder zijn. Doe ik het goed? Ik ben al een stuk sterker geworden, maar het kan beter. Ik ben nu aan het kijken of ik iets voor mezelf kan vinden, een hobby, of af en toe met een vriendin de stad ingaan. Karina geeft aan dat het belangrijk is om ook iets voor mezelf te hebben. Zodat ik niet alleen moeder ben. Mijn droom is om een eigen huisje te hebben, een eengezinswoning met een tuintje. En ik wil graag eten bij een sushibar in Amersfoort.’

Meer verhalen