'Ja, ik ben wel gelukkig nu. Alles loopt zoals ik wil. Een huis, mijn relatie gaat goed.’

Jaimy krijgt ondersteuning van Homerun Gouda.

Jaimy (21) ontvangt ambulante begeleiding van Homerun. Hij staat op het punt om te verhuizen naar een zelfstandige woonruimte. Jaimy wordt o.a. geholpen met zijn financiën, het aanvragen van een uitkering en het zoeken naar een huis. Op dit moment kan Jaimy helaas niet werken vanwege zijn spierziekte. Na de verhuizing gaan Jaimy en Niels (trajectbegeleider) aan de slag met het vinden van een geschikte dagbesteding.

‘Ik heb vanaf mijn dertiende wel tien verschillende hulpverleners gehad. Toen Humanitas DMH kwam zei ik: ‘ik heb altijd al begeleiding gehad, dit is de laatste keer dat ik dat wil.’ Het constant veranderen van begeleiding, dat was het zwaarst. Dan heb je net een paar maanden begeleiding en dan komt er weer een nieuwe. En dan moet je wéér opnieuw beginnen.

Niels (trajectbegeleider van Homerun) geeft mij de ruimte om het zelf te proberen en te doen.

Hij zegt dan: probeer het maar, en als het niet lukt, dan bel me maar, dan lossen we het op. Hij laat het me eerst zelf doen, en meestal lukt het dan ook, ook al kost het meer tijd.

Gewoon, als normale mensen en niet als cliënt en begeleider. Alles gaat heel menselijk. Ik denk wel dat ze bij Humanitas DMH specifiek hebben gekeken: wie past er bij hem?

Alles regelen voor de verhuizing ging ineens zo soepel, binnen no time was alles op de rails. Het klinkt misschien raar, maar in het verleden was ik meer dan een jaar bezig om een huis te krijgen. Met Niels had ik twee maanden later een huis.

Na mijn verhuizing wil ik graag weer gaan werken. Ik heb zat baantjes gehad, vaak voor een paar weken. Of je wordt helemaal niet aangenomen, of ze proberen het wel, maar dan ben je te langzaam. Niels kent iemand in een winkel die nog mensen zoekt, een aquariumwinkel. Ik vind dieren heel leuk, ik heb er veel gehad. Van slangen tot reptielen, een hond en een kat. Nu heb ik zelf nog twee vogeltjes. Bij het zoeken naar werk kijkt hij echt naar wat ik leuk vind. Hij heeft heel goed gekeken of het wat voor me is.

Het gelukkigst ben ik als ik samen met mijn vriendin ben. Dat is ongeveer twee, drie keer per week. Ja, ik ben wel gelukkig nu. Alles loopt zoals ik wil. Een huis, mijn relatie gaat goed.’

Verhalen