Zo snel mogelijk wilde ik weg uit mijn vorige woonomgeving.

Ik wilde nu echt een eigen plek, een plan van aanpak en een passende baan.

Vanuit niks naar een eigen plek. Een plek waar ik zelf naartoe kan gaan. Vanuit daar kan ik verder. Dat doel heb ik samen met Frank bereikt.

In 2017 deed ik mijn verhaal. Frank maakte een plan, samen lopen we de stappen door. Ik heb bijvoorbeeld hulp nodig met bellen voor een sollicitatie. Frank gaat naast mij zitten met de juiste papieren en zegt: “Kom Diego we gaan aan de slag.” Dat heb ik nodig. Hij kan bijspringen zodat ik niks verkeerds zeg. De hulp van Homerun is specifieker en niet afgeraffeld. Het is heel persoonlijk.

Ik moest op zoek naar een eigen plek. Waar moet ik beginnen? Wie moet ik bellen? Ik weet dat allemaal niet. Frank gaat mee naar de gemeente en geeft de juiste begeleiding. Ik had ook schulden, maar daar maakte ik mij geen zorgen over. Ik had nu in ieder geval een baan en een eigen huis.

Maar Frank zegt dan: “Hey Diego, je woont nu op jezelf, je hebt dan ook meer verantwoordelijkheden.”

Er is in het verleden vaak tegen mij gezegd: “Ga hulp vragen!” Dat vond ik moeilijk. Er werd niks mee gedaan als ik dat deed. Het vertrouwen was weg.

De hulp vanuit Homerun is 40% begeleiding en 60% eigen inbreng. Bij vorige hulpverlening was het 90% vanuit mezelf en 10% vanuit de hulpverlening, zij gaven eigenlijk alleen advies. Jullie gaan erachteraan en komen erop terug. Er worden vragen gesteld zoals: “Heb je nog brieven liggen? Kan je zelf bellen? Of zullen we het even samen doen?” In het verleden werd ik echt te veel losgelaten waardoor bepaalde doelen juist niet behaald werden. Je moet het uiteindelijk zelf doen, maar ik kan je zeggen; met een beetje hulp is dat wel fijn hoor!”

Ik heb geen familie en mensen om mij heen die mij kunnen helpen. Daarom is het voor mij belangrijk dat jullie er altijd zijn. Ik ben alleen, maar ik voel me niet alleen. Als er een probleem is, dan zijn jullie bereikbaar. Mijn vorige vriendin vroeg: “Wat doet Homerun eigenlijk?” Ik zei: “De hulp komt echt vanuit de mensen zelf. Het is oprecht. Ze zien wat ik nodig heb.”

Ik denk dat heel veel jongens uit het verleden hulp van Homerun kunnen gebruiken. Soms kom ik ze tegen, maar helaas staan ze nog op hetzelfde punt als toen.

Ik ben trots dat ik met de hulp van Frank mijn doelen heb bereikt. Ik ben zo dankbaar voor hem. Ik heb daar geen woorden voor.

Daardoor vond ik het wel moeilijk om een andere begeleider te krijgen. Maar Frank vroeg wel: “Is het een probleem voor jou?” Hij overlegt wel even met mij. En ik vind het nu prima. De begeleiding van Jesse is ook goed.

Ik kan niet wachten om 2020 achter ons kunnen laten. Mijn doel is om meer in beweging te komen en de juiste baan vast te houden. Ik ga nu het liefst aan slag als (leerling) kok, ik ben gek op koken. Maar we kijken ook naar een baan die aansluit bij mijn vorige werkervaring. Thuis doe ik wel veel aan beweging maar het irriteert mij dat ik alleen maar thuis zit op het moment. Ik sportte vroeger altijd heel veel. Dat is allemaal weg en van veel sporten naar niks doen is heel zwaar. Dat merkt mijn lichaam ook. Door corona gaat alles nu heel moeizaam en duurt alles lang.

Maar ik kijk graag naar de toekomst. Ik wil heel graag weer bij een voetbal club/ fitnessclub, maar het belangrijkste is de juiste baan. Ik wil deze twee stappen heel graag gaan maken. Laat 2021 maar komen!