‘Zet je trots opzij’

Dennis krijgt ondersteuning van Homerun Utrecht. Hij had vroeger een goedlopend schildersbedrijf. 

‘Het schildersvak heb ik geleerd van mijn vader. Ik had een goedlopend schildersbedrijf met mooie projecten. Een jaar of vier geleden kreeg ik te maken met wanbetalers. Door het schilderswerk kreeg ik fysieke klachten en kon ik een andere klus niet afronden. Ik huurde een huis voor een bepaalde tijd, en die huurperiode liep ook af. Inmiddels liep ik al twee weken op krukken, omdat ik erg veel pijn had aan mijn botten.

Al met al kwam ik in een negatieve spiraal terecht. Huurhuizen lagen niet voor het oprapen. Ik kwam op straat terecht en kon toen alleen in hotels slapen. Een uitkering kon ik niet aanvragen omdat ik eerst mijn spaargeld moest opmaken. Ondertussen woonde ik weer bij mijn ouders, omdat ik geen geld had. Ik heb in die tijd aardig wat schulden opgebouwd. In die tijd ben ik ook dierbare personen verloren waardoor ik helemaal ben ingestort.

Mijn familie is toen naar het buurtteam gegaan. Ik wilde in eerste instantie helemaal geen hulp, van niemand niet, dat paste totaal niet bij mij. Ik was altijd zelfstandig en dan moest ik nu ineens één of ander traject in. Dat zag ik helemaal niet zitten, het voelde erg kleinerend.

Marlise laat mij zoveel mogelijk zelfstandig zijn, maar helpt op momenten dat het me niet lukt.

Maar ik kreeg hulp van Marlise van Homerun, en zij heeft een uniek karakter, bij haar heb ik een goed gevoel. Ze is eerlijk, verstandig en kan goed luisteren naar mijn problemen. Ze heeft veel voor mij opgelost qua schulden en belastingzaken. En ze heeft vooral rust in mijn hoofd gebracht. Marlise laat mij zoveel mogelijk zelfstandig zijn, maar helpt op momenten dat het me niet lukt. Ze staat vooral niet boven me, maar naast me en dat geeft me een goed gevoel. Ik heb door haar in korte tijd enorme stappen gezet.

Ik heb me behoorlijk geschaamd dat ik in deze chalet terecht gekomen ben. Maar achteraf ben ik erg dankbaar dat ik nu een dak boven mijn hoofd heb en dat het nu zo gelopen is. Er is nog flink wat werk aan de winkel om te komen waar ik wil zijn, maar met hulp van Homerun gaat dat denk ik wel lukken.

Het is gewoon fijn dat je iemand hebt die voor je klaar staat, waar je je verhaal tegen kan vertellen. In het begin wilde ik er niks van weten, maar nu moet ik er niet aan denken dat de begeleiding stopt. Gek hè?

Tegen anderen die in de problemen zitten wil ik zeggen: zet je trots opzij, daar wordt je leven beter van. Ieder mens wil toch weer gezien worden.’

Meer verhalen