Homerunhuis Den Haag

Vier honken doorlopen

In honk 1 draait alles om elkaar leren kennen. Wie ben je en wat wil je bereiken en leren? Je doelen zetten we in een trajectplan. Dat kunnen kleine of grote doelen zijn: van op tijd op je afspraken komen tot het inschrijven voor een opleiding of zoeken van een baan.

We willen ook graag de mensen uit je omgeving leren kennen, je vrienden, kennissen en familie. Ook leggen we contact met instanties waar je mee te maken hebt.

In deze fase heb je ongeveer drie keer per week een afspraak met je persoonlijk begeleider.

In honk 2 ga je meer zelf oefenen. Je leert om hulp te vragen als je dat nodig hebt. Je kan praten met de gedragsdeskundige over dingen waar je in het leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld veel piekeren of heel boos worden. Vaak heb je in honk 2 werk of ga je naar school. Samen werken we eraan om je baan of de opleiding vol te blijven houden.

Ook mag je in honk 2 bezoek ontvangen in je appartement: doordeweeks tot 22:30 uur avonds, in het weekend tot 01.00. We gaan kijken wie uit jouw omgeving je kan helpen met het bereiken van je doelen. Bij wie voel je je prettig en welke mensen steunen je?

Lees meer

In honk 3 doe je al veel zelf: je gaat naar school of hebt werk en kunt goed voor jezelf zorgen. Je gaat op zoek naar een geschiktere woonplek. Als je terugvalt of vragen hebt dan staan we voor je klaar. In honk 3 weet je wie jij van je netwerk kan betrekken bij je hulpvragen als je een vervolg woning hebt gevonden.

In honk 4 ga je bij het Homerunhuis weg. Je kunt dan in een steunpuntwoning van Humanitas DMH gaan wonen, daar krijg je ambulante begeleiding en er is 24 uur per dag begeleiding van homerun bereikbaar. Maar je kunt ook naar in een andere woning verhuizen, bijvoorbeeld van de woningbouwvereniging of een andere instelling.

Ik moet iets vinden waardoor de dingen in mijn hoofd blijven zitten

‘Ik kan al heel veel, maar ik moet nog wel beter leren om structuur aan te brengen in mijn leven. Bijvoorbeeld dit interview: ik wist het al twee weken, ik heb het nog op mijn krijtbord geschreven op mijn deur, ik zag het vanochtend zelfs nog staan. En toch vergeet ik het dan. En dan denk ik: ‘shit, ik heb er helemaal geen zin in, ik ga niet.’ Ik moet iets vinden waardoor de dingen in mijn hoofd blijven zitten.’

Julia, (21)
Bewoner

Voor wie?

  • Jongvolwassenen vanaf 18 jaar tot ongeveer 25 jaar
  • Met indicatie ZZP LVG02 / LVG03 / VG06

Locatievoorzieningen

  • Een eigen appartement met eigen wc, douche en keuken.
  • Een welkomstpakket met borden, bestek, theedoeken, handdoeken, een wasrek en een wasmand.
  • Een gemeenschappelijke tuin.
  • 24 uur per dag begeleiding aanwezig
  • Je mag roken op je eigen kamer
  • Gemeenschappelijke ruimte om te koken en tegen betaling mee te eten
Het is niet erg dat het soms nog niet lukt

Je ziet aan de buitenkant niet hoe moeilijk ze het leven soms vinden. Uit onmacht geven ze een grote mond, maar een werkgever zegt: ‘daar heb je die aso weer’. Wij willen de jongeren zelfvertrouwen meegeven om verder te komen in het leven. En hen laten weten: het is niet erg dat je hier woont, en dat het soms nog niet lukt.’

Michelle
Trajectbegeleider