Homerunhuis Dordrecht

Zelfstandig wonen met begeleiding

Homerunhuis Dordrecht heeft 15 studio’s in de Short Stay Facility (SSF): een woontoren in de wijk Wielwijk. In het Homerunhuis woon je zelfstandig in een studio. Eén van de ruimtes is ingericht als kantoor en slaapkamer voor de begeleiders van Homerun. Er is 24 uur per dag iemand aanwezig.

Een dag in het Homerunhuis Dordrecht

Een gemiddelde dag in het Homerunhuis verloopt voor iedereen anders. Dat is afhankelijk van het honk waarin je zit.

Er zijn in totaal vier fases die je doorloopt. Die fases noemen we honken. Na vier honken, sla je een ‘home-run’: je verlaat het huis en kunt zelfstandig gaan wonen, al dan niet met begeleiding.

In honk 1 kom je bij ons wonen en gaan we elkaar leren kennen. We zijn benieuwd naar jou. We gaan ontdekken welke zaken jij al goed zelf kan oppakken en waar jij ondersteuning bij kan gebruiken. Het kan zijn dat jij prima je kamer op orde kan houden, maar dat koken of je financiën iets is waar je ondersteuning bij nodig hebt. Ook zouden we het fijn vinden als jij ons vertelt welke mensen om jou heen belangrijk voor je zijn. Zo kunnen we samen met jou en je netwerk toewerken naar een fijne toekomst.

In honk 2 gaan we een start maken met de dingen die jij graag zou willen leren. Bijvoorbeeld: Hoe houd ik mijn financiën bij? Of hoe zorg ik een aantal keer in de week voor een gezonde maaltijd? In dit honk ga je vooral leren en ontwikkelen.

In honk 3 ga je de dingen die jij hebt geleerd in honk 2 steeds meer zelfstandig uitvoeren. Natuurlijk kan en mag jij daarbij altijd hulp vragen aan de begeleiding. We gaan ook samen kijken of er misschien mensen om jou heen zijn die jou kunnen helpen of ondersteunen bij bepaalde zaken. Misschien is jouw tante wel een masterchef en helpt zij jou graag bij het maken van een kookboek met daarin handige tips. Ook gaan we samen kijken wat jouw toekomstplan is. Waar zou jij straks willen gaan wonen als jij een “homerun” hebt geslagen? En wat is hiervoor nodig?

In honk 4 ga je samen met je netwerk en begeleiding op zoek naar een nieuwe woonplek. Dat kan een eigen appartement zijn, met of zonder ambulante begeleiding, of een woonplek met 24-uurs begeleiding.

Lees meer
Ik heb geleerd me beter te concentreren

‘In het eerste halfjaar dat ik hier woonde, moet je leren hoe je je appartement netjes houdt, hoe je jezelf verzorgt. Dat kon ik al snel. Wel was mijn concentratie vroeger heel laag. Dan zat ik te praten zoals nu, maar dan was ik met mijn hoofd helemaal niet bij het gesprek. Door gesprekken met de gedragskundige heb ik geleerd om me beter te concentreren’

Bram
Bewoner

Locatievoorzieningen

  • 15 studio's in de Short Stay Facility (SSF).
  • De studio's hebben een woon-/slaapkamer met kitchenette en eigen sanitair.
  • Met gemeenschappelijke woonkamer en keuken.
  • Er 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau