Ambulante begeleiding Apeldoorn

Samen werken aan een gelukkiger leven

Voor (jong)volwassenen met een LVB is de wereld complex en ontoegankelijk. Dat maakt ze kwetsbaar, waardoor ze gemakkelijker in valkuilen stappen die tot problemen leiden, zoals verslaving, schulden en criminaliteit. Een leven dat ze zelf ook niet voor ogen hebben.

Ondersteuning op maat – Homerun

Eén vaste begeleider kijkt samen met de cliënt wat er nodig is om weer grip op het leven te krijgen. De cliënt doorloopt een afgebakend traject van een paar jaar, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Wij staan naast de cliënt en bedenken samen doelen waaraan stap voor stap gewerkt gaat worden, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. De stappen die we in een traject zetten, zijn de 4 honken om een Homerun te slaan. Dankzij Homerun én hun eigen inzet doen zij weer snel positiever mee in de samenleving.

Schakel tussen ketenpartners

Daarnaast zijn we de schakel tussen de verschillende ketenpartners. Deze proberen we om de cliënt heen samen te brengen. Zodat de zorg zo optimaal mogelijk op elkaar wordt afgestemd.

De begeleiders hielpen me vooral om orde te krijgen in mijn leven. Een uitkering, een woning. Ze zijn daar heel open. En ze pushen niet. Ze geven simpel aan wat er allemaal kan en wat de gevolgen zijn. Maar ze geven ook niet snel op. Als het op de ene manier niet kan, dan zoeken ze wel een andere manier.

 

Fernon
Cliënt 

Homerun Forensische Zorg

Als expert op het gebied van LVB en multi-problematiek begeleiden en behandelen wij mensen met een justitiële titel en (vermoeden van) LVB. Wij werken intensief samen met reclassering en andere hulpverleners. Samen met de cliënt, de reclasseringsmedewerker en andere betrokken instanties zetten wij een traject uit. Wanneer ook sprake is van agressieproblemen, bieden wij behandeling voor agressieregulatie. In samenwerking met onze Humanitas-DMH collega’s in de regio zijn wij ook actief in de penitentiaire inrichtingen. Onze cliënten krijgen na de beëindiging van het reclasseringstoezicht de mogelijkheid om vrijwillig in vervolgzorg te komen bij ons team Apeldoorn Ambulant.

Contact

Wilt u meer weten over hoe wij de begeleiding van jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking aanpakken? Of wilt u iemand aanmelden? Onze medewerkers van het Centraal Cliëntservice Bureau staan u graag te woord.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden